[ vissza ]Káposztás bableves füstölt csülökkel (4 főre)

Káposztás bableves füstölt csülökkel (4 főre) A csülköt feltesszük hideg vízben, és megfőzzük. A beáztatott babot ebben a lében főzzük meg. Mikor kezd puhulni, hozzáadjuk a rövidre vagdalt savanyú káposztát, és a zöldségekkel együtt puhára főzzük, annyi vízzel felengedve, hogy ne legyen túl sűrű.
Beízesítjük a fűszerekkel, egy tojásból csipetkét szaggatunk. Barna mártást készítünk vöröshagymával, fokhagymával, és pirospaprikával, tejfellel simára keverjük, tejszínt is adunk hozzá, és befejezzük a levest. Tálaláskor beletesszük az összevágott csülköt. Megszórjuk frissen vágott tárkonnyal, és citrommal, tejfellel díszítve tálaljuk.

Hozzávalók
Füstölt csülök 1 db (~ 0,80)
Színes bab (tarka) 0,25 kg
Savanyú káposzta 0,50 kg
Vöröshagyma 1 fej
Fokhagyma 1 fej
Mangalica zsír 0,10 kg
0,02 gramm
Pirospaprika 0,02 kg
Babérlevél 1-2 db
Liszt (tönköly) 0,10 kg
Tejfel 0,20 liter
Tejszín 0,15 liter
Citrom 1 db
Borsikafű csipetnyi
Tárkony (friss) csipetnyi
Tojás 1 db
Sárgarépa 0,20 kg
Fehérrépa 0,10 kg
Design & Programing
Cím: 2220 Vecsés, Bertalan u. 22. | Tel./fax.: 29/350-585 | Email: