[ vissza ]Rakott káposzta (4 főre)

Rakott káposzta (4 főre) A savanyú káposztát forró vízbe tesszük, és 15 percig főzzük. Leszűrjük, kimosni nem kell! A sertéshúst, és a füstölt tarját ledaráljuk. A zsíron kipirítjuk a kockára vágott szalonnát.
A sütőedénybe kevés zsírt öntünk, a többin megpirítjuk a hagymát, pirospaprikával megszórjuk, majd a darált húst rátesszük, és fűszerezzük. Lassú tűzön megpároljuk. A párolt rizzsel összekeverjük és rétegezzük a sütőedénybe.
Tejfellel bőségesen meglocsoljuk, majd készre sütjük 180C-on, 50 percig.

Hozzávalók
Füstölt tarja 0,40 kg
Sertés lapocka 0,40 kg
Rizs 0,30 kg
Savanyú káposzta 1 kg
Mangalica zsír 0,15 kg
Vöröshagyma 2 fej
Fokhagyma 4-5 gerezd
0,02 gramm
Piros paprika fél-1 evőkanál
Füstölt szalonna 0,10 kg
Tejfel 0,30 liter
Borsikafű csipetnyi
Babérlevél 1-2 db
Design & Programing
Cím: 2220 Vecsés, Bertalan u. 22. | Tel./fax.: 29/350-585 | Email: