[ vissza ]Diós töltött káposzta

Diós töltött káposzta Ezt az ételkülönlegességet a következőképpen készítjük el:
A diót késsel nagyobb darabokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A rizst megpároljuk, mikor meghűlt, elkészítjük a tölteléket. A dióhoz, és rizshez tojást, finomra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot keverünk hozzá, majd a levelekbe töltjük ezt a tölteléket. A savanyú káposztát feltesszük főni, akkor kóstoljuk, miután felforrt. Ha savanyú, kicsit leöntünk a levéből. Rátesszük a töltikéket, ráöntjük a tejszínt, és fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.
Tejfellel, paprikával díszítjük.

Hozzávalók
Tisztított dió 0,40 kg
Rizs 0,20 kg
Tojás 2 db
Vöröshagyma 1 fej
Fokhagyma 3 gerezd
0,02 gramm
Bors (törött) ízlés szerint
Napraforgó olaj 0,10 liter
Savanyú káposzta 1,00 kg
Savanyú káposzta levél 3 db/fő
Tejfel 0,10 liter
Tejszín 0,20 liter
Design & Programing
Cím: 2220 Vecsés, Bertalan u. 22. | Tel./fax.: 29/350-585 | Email: